2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK (2024)

+

-

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK (1)

DUYURU: 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024/1 çağrısı, 01 Ekim 2024'de başvuruya açılacak olup başvurular 01 Kasım 2024'e kadar devam

edecektir.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK (2)TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Başvuru durumu ile ilgili sonuçlar, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden kullanıcı girişi yapılarak “Başvuru Durumu” alanından görülebilir.

2209-A Programı 2023 yılı 2. dönem çağrı sonucuna ilişkin, destek hakkı kazananların toplu listesi aşağıda verilmiştir.

E-BİDEB sistemimizde başvuru durumu “Başvurusu Reddedildi” olarak görülen öğrencilerimizin proje önerilerine ait değerlendirme raporları en geç 1 ay içerisinde gönderilecektir.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK (3)

Devam eden 2209-A programı destek dönemlerinin sonuç raporu yükleme son tarihleri aşağıda verilmiştir:

Destek DönemiSonuç Raporu Yükleme Son Tarihi
2021/217.05.2024
2022/117.11.2024
2022/220.09.2024 - güncellendi
2023/129.09.2024

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı maksimum destek tutarı 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6000 TL’den 9000 TL’ye çıkarılmıştır.

Bu kapsamda 2023/2 başvuruları için; başvurular sona erene kadar bütçe taleplerinin yine TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden üst limit olan 9000 TL’ye kadar revize edilme hakkı bulunmaktadır. Başvurular sona erdikten sonra bütçe talep tutarında hiçbir değişiklik yapılamamaktadır. 2023/1 dönemi de dahil olmak üzere önceki dönemlerde desteğe hak kazananlar için ek bütçe uygulaması söz konusu olmayacaktır.

2209-A programı 2023 yılı 2. dönem Çağrı Duyurusuna ulaşmak için aşağıdaki görsele tıklayınız.

2209-A programı ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz dilekçe örneklerini aşağıdan indirebilirsiniz.

2209-A 2023 Yılı 2. Dönem Belgeleri

Belge

2209-A 2023 Yılı 2. Dönem Çağrı Duyurusu 1.34 MB2209-A 2023 Yılı 2. Dönem Çağrı Duyurusu

Belge

2209-A 2023 Yılı 2. Dönem Destek Almaya Hak Kazananlar Listesi 19.26 MB2209-A 2023 Yılı 2. Dönem Destek Almaya Hak Kazananlar Listesi

Program ile İlgili Dilekçe Örnekleri

Belge

Başvuru Geri Çekme Talebi 14 KBBaşvuru Geri Çekme Talebi

Belge

Proje Ortağı Değişiklik Talebi 19 KBProje Ortağı Değişiklik Talebi

Belge

Ek Süre Talebi 14 KBEk Süre Talebi

Belge

Projeden Feragat Etme Talebi 16 KBProjeden Feragat Etme Talebi

Destek Kapsamı

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan önlisans ve lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için destek sağlanır. Kongre/konferans katılım, yayın ve patent, konaklama veya gündelik (yeme-içme) masraflar 2209 proje desteği bütçesine dahil edilemez.

Önemli Hususlar

Başvurular internet üzerinden https://tybs.tubitak.gov.tr adresine yapılır. Başvuru sahibinin sistem üzerinden başvurusuna dair son onayı sonrası, proje başvuru bilgileri ve ekleri salt okunur şekilde, akademik danışmanın sistemden çekilen e-posta adresine “danışman onayına” gönderilir. Akademik danışman bu aşamada başvuru sahibinin sisteme girdiği bilgilerin doğru olduğunu, danışmanlığı kabul ettiğini, başvuru yapılan projenin değerlendirileceği bilimsel ve teknolojik alanın doğru olduğunu, bölüm olanaklarının yeterli olduğunu ve programın yükümlülüklerine uyacaklarını yine sistem üzerinden taahhüt eder.

  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylaması halinde, başvuru başarılı bir şekilde tamamlanır.

  • Akademik danışmanın bu aşamada projeyi sistem üzerinden onaylamayıp öğrenciye geri göndermesi halinde sistem öğrencinin düzenleme yapıp, tekrar akademik danışmana onaya göndermesine imkan verir. Başvuru sahibi ve akademik danışmanın onayı olmadan başvuru tamamlanamaz.

  • Bu süreçlerin takibi proje yürütücüsünün sorumluluğundadır.

Son başvuru tarihine kadar başvuru sahibi ve akademik danışman tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz. BİDEB'e posta ile gönderilen belgeler işleme alınmayacak ve imha edilecektir.

Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları

Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenir. Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde projesini tamamlamak zorundadır.

01.01.2024 tarihinden itibaren maksimum destek tutarı 9000 TL’dir. 2023/1 dönemi de dahil olmak üzere önceki dönemlerde desteğe hak kazananlar için ek bütçe uygulaması söz konusu olmayacaktır.

Online başvuruda girişi yapılacak IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır.

Öğrenci ve danışmanlara harcırah ya da yevmiye ödemesi yapılmamaktadır.

Konaklama harcamaları destek kapsamına dahil edilemez.

Kimler Başvurabilir

Başvuru Koşulları

  • Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi* görüyor olması,

  • Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması**

  • Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,

  • Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.

  • Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

* Açıköğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar.

** Araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri de akademik danışman olabilir.

Programa, öğrenciler bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

Başvuru Tarihleri

Başvuru DönemiAçılış TarihiKapanış TarihiSonuç Açıklama

2023/2

29/09/2023

14/11/2023

22/03/2024

2024/1

01/10/2024

01/11/2024

Mart 2025

Başvuru Formları

Belge

TÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanmış araştırma önerisi 62.85 KBTÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanmış araştırma önerisi

e-Başvuru

Başvurular, https://tybs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Elektronik başvuru sistemine yüklenen dosyaların açıldığının ve doğruluğunun başvuru sahibi tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Son başvuru günü mesai bitiminde (17.30) sistem başvuruya kapatılır. Çevrimiçi başvuru haricinde, BİDEB’e e-posta/posta ile veya başvuruların kapanmasından sonra gönderilen belgeler değerlendirmeye alınmaz ve imha edilir.


Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Başvuru dönemi içerisinde geri çekme işlemi sistem üzerinden onay kaldırılarak yapılabilir. Başvuru dönemi bittikten sonra değerlendirme aşamasında geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten ıslak imzalı bir dilekçenin BİDEB adresine gönderilmesi gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’ e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.

Değerlendirme Yöntemi

Başvurular iki aşamada değerlendirilmektedir.

Ön İnceleme

Ön inceleme aşamasında başvuru belgeleri kontrol edilmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, belgeleri eksik olan veya istenen formatta olmayan başvurular, son başvuru tarihine kadar sisteme girilen bilgileri onaylamayan, faks veya elektronik posta ile yapılan başvurular bilimsel değerlendirmeye tabi tutulmadan ön incelemede elenerek iade edilir.

Bilimsel Değerlendirme

Ön incelemeden geçen başvurular, alanında uzman danışma kurulu üyeleri ya da panelist/danışmanlar tarafından, aşağıdaki kriterler esas alınarak yapılmaktadır.

  • Araştırma önerisinin özgün değeri

  • Amaç ve hedefleri,

  • Yöntem,

  • İş paketleri, başarı ölçütleri ve risk yönetimi,

  • Yaygın etki.

Değerlendirme yalnızca sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle her bir koşula ilişkin belge, açık ve belirlenen içerikte olacak şekilde başvuru formları aracılığıyla sisteme yüklenmelidir, yalnızca web sayfası linki içeren belgeler dikkate alınmayacaktır.

Değerlendirme taban puanları sosyal ve beşeri bilimler, temel bilimler, teknikbilimler,sağlık bilimleri ve tarımsal bilimler alanındaki projeler için ayrıbelirlenebilir.

Değerlendirme sonuçları GYK tarafından görüşülerek Başkanlığa sunulur. Desteklenecek başvurular ve destek miktarları Başkanlık onayı ile kesinleşir.

Sonuçlandırma

  • Proje kapsamında yapılan harcamalar fatura ile belgelendirilmelidir ve demirbaş malzeme alınması durumunda üniversite demirbaşına kaydı yapılmalıdır.Faturalar yürütücü öğrenci ya da proje ortakları adına kesilmelidir.Üzerinde yürütücü bilgileri bulunmayan fiş niteliğindeki beyanlar kabul edilmeyecektir (yalnızca akaryakıt harcamalarında fiş beyanı kabul edilecektir). Belgelendirilmeyen destek tutarı program web sitesinde belirtilen TÜBİTAKhesaplarınayatırılmalıdır.

  • Destek sahipleri, desteklenme sonuçlarının açıklanmasını takip eden 12 ay içerisinde, harcama belgeleri, varsa demirbaş kayıt fişi ve iade dekontu eklenen sonuç raporlarını (yürütücü öğrenci ve danışmanının imzaları ile birlikte) e-BİDEB sistemine yüklemelidir. İzleme sistemine yüklenen raporların posta yoluyla BİDEB’e ulaştırılmasına gerek yoktur. Sonuç raporları BİDEB’in görevlendirdiği izleyiciler tarafından değerlendirilir.

  • Sonuç raporunun destek bitiş tarihini izleyen bir ay içinde e-BİDEB sistemine yüklenmemesi durumunda gerekçeli dilekçe ile ek süre istenebilir. Gerekçenin GYK tarafından uygun bulunması halinde raporun tamamlanması için ek süre verilebilir. İzleyici hakem tarafından uygun bulunmayan sonuç raporlarının iki ay içinde düzeltilmesi talep edilir.

  • Sonuç raporlarını iki aylık süre içerisinde BİDEB’e sunmayan veya revize raporu kabul edilmeyen destek sahibinin desteği, kusur durumuna göre yürürlükten kaldırılır veya iptal edilir.

Belge

2209-A Sonuç Raporu Formatı 15.63 KB2209-A Sonuç Raporu Formatı

Yükümlülükler

  • Desteklenen yürütücü (ve varsa proje ortakları) ve akademik danışmanı, araştırmanın başvuru ve yürütülmesi sırasında evrensel nitelikli bilimsel araştırma ve bilimsel yayın kurallarına uymak zorundadır. Yukarıda belirtilen kurallara aykırı davranılması halinde ilgililer hakkında AYEK yönetmeliği hükümleri uyarınca işlem yapılabilir.

  • Değerlendirme sonuçlarının açıklandığının TÜBİTAK web sayfasında duyurulmasını takip eden en çok 12 ay içinde proje yürütücüleri sonuç raporunu sisteme yüklemelidir.

Yönetmelik ve Esaslar

  1. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Burs ve Destek Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar

  2. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen Programlara İlişkin Yönetmelik

  3. BİDEB Burs ve Destek Programlarında Başvuruların ve Raporların Panel/Danışman/Danışma Kurulu Yöntemi ile Değerlendirilmesi ve İzlenmesine İlişkin Yönerge

İlgili mevzuatlarda ve çağrı duyurusunda belirtilmeyen özel durumlarda, GYK kararları uygulanır.

Banka Hesapları

TÜBİTAK BANKA HESABI BİLGİSİ (TL)

Hesap adı:TÜBİTAKSTRATEJİGELİŞTİRMEDAİREBAŞKANLIĞI

Banka Adı ve Şube:VAKIFBANK ATATÜRK BULVARI ŞUBESİ

IBAN No:TR490001 5001 5800 7290109235

İletişim

TÜBİTAK-BİDEB 2209/A
Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı

Adres: TÜBİTAK Başkanlık Binası
Tunus Caddesi No:80 Kavaklıdere
ÇANKAYA/ANKARA PK:06100

Tel: 444 66 90
e-Posta:bideb2209a@tubitak.gov.tr

PAYLAŞ

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK (2024)

References

Top Articles
Diane Schuler Autopsy Report Pdf
When To Avoid Shopping at Dollar Tree — and How To Make the Most of Your Trip
Www.1Tamilmv.cafe
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Nyu Paralegal Program
Mcfarland Usa 123Movies
Practical Magic 123Movies
When is streaming illegal? What you need to know about pirated content
Delectable Birthday Dyes
Call of Duty: NEXT Event Intel, How to Watch, and Tune In Rewards
Lichtsignale | Spur H0 | Sortiment | Viessmann Modelltechnik GmbH
Fcs Teamehub
Campaign Homecoming Queen Posters
[2024] How to watch Sound of Freedom on Hulu
Shariraye Update
Jasmine Put A Ring On It Age
Wordle auf Deutsch - Wordle mit Deutschen Wörtern Spielen
UEQ - User Experience Questionnaire: UX Testing schnell und einfach
Labor Gigs On Craigslist
Best Nail Salon Rome Ga
Youravon Comcom
Average Salary in Philippines in 2024 - Timeular
Is Grande Internet Down In My Area
Touchless Car Wash Schaumburg
Www.publicsurplus.com Motor Pool
Company History - Horizon NJ Health
Xfinity Cup Race Today
eugene bicycles - craigslist
What Is a Yurt Tent?
Truvy Back Office Login
Schooology Fcps
Rainfall Map Oklahoma
Cars And Trucks Facebook
Mississippi State baseball vs Virginia score, highlights: Bulldogs crumble in the ninth, season ends in NCAA regional
About :: Town Of Saugerties
Koninklijk Theater Tuschinski
Electric Toothbrush Feature Crossword
Tunica Inmate Roster Release
Frigidaire Fdsh450Laf Installation Manual
How Big Is 776 000 Acres On A Map
Vérificateur De Billet Loto-Québec
20 Mr. Miyagi Inspirational Quotes For Wisdom
Ts In Baton Rouge
Dancing Bear - House Party! ID ? Brunette in hardcore action
Bismarck Mandan Mugshots
Google Flights Missoula
Is TinyZone TV Safe?
Wera13X
Diccionario De Los Sueños Misabueso
7 National Titles Forum
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5822

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.