Wat doet Cryotherapie met je lichaam? (2024)

In een kou van zo'n -110 tot -160 graden staan, is niet iets wat je direct koppelt aan een heerlijk dagje ontspanning. Tóch is het heel gezond en verzacht het diverse lichamelijke én geestelijke klachten. Extreme kou kan je namelijk heel goed gebruiken als een 'boost' voor je gezondheid of om (nog) fitter te worden. Waar het goed voor is?

Een natuurlijke 'detox' voor je lichaam

In een korte tijd wordt je lichaam blootgesteld aan extreme kou in onze speciale cryocabine (nátuurlijk met onze professionele begeleiding). De kou in deze cabine zet je lichaam weer op scherp. Vanuit een natuurlijke reactie trekt je lichaam het bloed terug naar je organen. Door het temperatuurverschil stijgt óók de temperatuur van je bloed, waardoor sommige virussen en bacteriën niet kunnen overleven. Je immuunsysteem krijgt zo een boost én je lichaam gebruikt op deze manier zijn eigen kracht om het lichamelijk en geestelijk herstel te bevorderen.

Tegelijkertijd koelt je huidoppervlakte razendsnel af. Je lichaam maakt hierdoor noodzakelijke enzymen, voedingsstoffen en hormonen aan. Slecht(er) functionerende of verzwakte organen krijgen hierdoor óók een boost en dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor herstelt je lichaam en worden vroegtijdige ouderdomsverschijnselen voorkomen.

Kortom;je lichaam wordt van binnenuit én op een natuurlijke manier ‘gedetoxt’. Je voelt je na afloop meer ontspannen, vitaler en als herboren.

Koud kunstje...

Het aantal Cryo behandelingen is afhankelijk van je klachten én van je doel. Maar, na één koude behandeling voel je al direct effect. De bewezen effecten van een Cryo behandeling zijn samengevat;

  • Stimulerende werking op je organen
  • Tegengaan van huidveroudering
  • Een boost voor je energieniveau
  • Vermindering van pijnklachten
  • Herstel en versterking van je immuunsysteem
  • Helpt bij huidklachten en reumatische aandoeningen
  • Verbetering van je slaapkwaliteit
  • Helpt bij chronische vermoeidheidsklachten
  • Helpt bij het sneller herstellen na een operatie

Bij iedere behandeling komen er, door de kou, verschillende stoffen in je lichaam vrij zoals endorfine en serotonine; stoffen die je vrolijk maken en je een volledig opgeladen en ontspannen gevoel geven. Indirect zorgt deze koude sensatie dus zeker voor een vermindering van spanning, voor meer energie én voor ontspanning van lichaam en geest.

Oók fijn: Cryotherapie (een reeks vanmeerdere behandelingen) vermindert gewrichtspijn, waardoor je mobiliteit kan toenemen. En, doordat je immuunsysteem meer in balans komt, verminderen ontstekingen én kunnen op termijn de aanvallen van reumatische artritis óók afnemen.

Positief effect op je huid

Strakke, stevige lichaamscontouren, zonder storende vetophopingen. Menigeen droomt ervan! Een Cryo behandeling heeft zéker een positief effect op de huid. Door het temperatuurverschil worden de poriën in je huid kleiner, en daarmee wordt je huid strakker en rustiger. Cryotherapie geeft verlichtingen rondom bijvoorbeeld acne. Maar ook bij andere huidproblemen als psoriasis, eczeem en rosacea geeft een Cryo behandeling een zeer goed resultaat.

Cryotherapie kan zorgen voor;

  • Vet verbranding
  • Algemene verjonging van het lichaam
  • Verbetering van huidstofwisseling
  • Verbetering van haar- en nagelgroei
  • Spierverstrakking
  • Huidverstrakking
  • Vermindering vancellulite
  • Vermindering van huidproblemen als; deratitis, atopische neurodermatitis, eczee, psoriasis, rosacea en acne.

Cryotherapie - invloed op drie niveaus

Het woord 'Cryotherapie' stamt af van de Griekse woorden “cryo” wat staat voor koude en “therapeia” wat staat voor genezen.In het jaar 1978 heeft dr. Toshiro Yamauchi (Japan) de Cryotherapie ontwikkeld.Hij gebruikte extreme kou als pijnbestrijding bij de behandeling van patiënten met reumatische artritis.Dr. Yamauchi heeft na diepgaand en voortdurend onderzoek geconstateerd dat Cryotherapie het lichaam op 3 niveaus beïnvloedt:

Het biochemische niveau
Dit betreft het fysieke niveau. In onze cryocabine wordt je lichaam snel blootgesteld aan extreem lage temperaturen. Hierdoor koelt je huid razendsnel af en de koude sensoren in je huid sturen hierop direct een sterk signaal naar je hersenen, waarop het bloed naar de kern (= de romp met haar vitale organen) van je lichaam wordt gestuurd. Vanaf dát moment wordt je bloed verrijkt met extra zuurstof en alle noodzakelijke enzymen en voedingsmiddelen.

Met andere woorden; tijdens de Cryo behandeling worden slecht functionerende of verzwakte organen verrijkt met alle benodigde middelen vanuit het bloed, zodat deze organen makkelijker kunnen herstellen. Zodra je vanuit de cryocabine weer in de warme lucht stapt, stroomt je bloed weer naar de niet-kritieke weefsels. Het effect? De niet-kritieke weefsels profiteren van dezelfde voordelen als de vitale organen tijdens de behandeling.

Het energieniveau
Het tweede niveau waar de Cryotherapie invloed op heeft, zijn de energiebanen in het menselijk lichaam. Er lopen 12 energiehoofdbanen door het menselijk lichaam, die zich vertakken door het hele lichaam. Hierdoor worden de organen van energie voorzien. Wanneer de energiestroom in één van de hoofdbanen geblokkeerd is, ontvangen de organen onvoldoende energie om goed te functioneren. Door Cryotherapie wordt je huid extreem koud gemaakt, maar de kern van je lichaam blijft warm. Op deze manier komen er in de energiebanen processen op gang die ervoor zorgen dat eventuele blokkades worden opgeheven. Een Cryo behandeling heeft dus zeker een positief effect op de energiebanen in je lichaam.

Het informatieniveau
Het derde en laatste niveau is het informatieniveau. Dit betreft het niveau van ons zenuwstelsel. Tijdens de Cryo behandeling krijgen je hersenen een signaal dat er een kritieke toestand is ontstaan. Als reactie hierop, gaan je hersenen alle lichaamsonderdelen onderzoeken en zó maken de hersenen een up-to-date overzicht van de gezondheid van je lichaam. Na afloop van de Cryo behandeling constateren je hersenen dat de toestand over is én gaat het lichaam aan het werk om zichzelf te herstellen.

Extra fijn; de heilzame werking van een Cryo behandeling blijft tot ongeveer 6 tot 8 uur doorgaan in je lichaam. Dát alles door een ijskoude behandeling van slechts 3 minuten…. Klinkt goed, toch?

Wat doet Cryotherapie met je lichaam? (2024)

References

Top Articles
Randolph County News – Sun Times News Online
Greene County Jail , MO Inmate Search: Roster & Mugshots
Uca Cheerleading Nationals 2023
Euro (EUR), aktuální kurzy měn
How To Do A Springboard Attack In Wwe 2K22
Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
Martha's Vineyard Ferry Schedules 2024
Practical Magic 123Movies
2024 Fantasy Baseball: Week 10 trade values chart and rest-of-season rankings for H2H and Rotisserie leagues
Carter Joseph Hopf
Infinite Campus Parent Portal Hall County
Aquatic Pets And Reptiles Photos
fltimes.com | Finger Lakes Times
Betonnen afdekplaten (schoorsteenplaten) ter voorkoming van lekkage schoorsteen. - HeBlad
10 Free Employee Handbook Templates in Word & ClickUp
Fool’s Paradise movie review (2023) | Roger Ebert
Rams vs. Lions highlights: Detroit defeats Los Angeles 26-20 in overtime thriller
Itziar Atienza Bikini
Alfie Liebel
Craigslist Missoula Atv
[PDF] PDF - Education Update - Free Download PDF
What Are The Symptoms Of A Bad Solenoid Pack E4od?
683 Job Calls
Greensboro sit-in (1960) | History, Summary, Impact, & Facts
The Banshees Of Inisherin Showtimes Near Broadway Metro
Ardie From Something Was Wrong Podcast
Cosas Aesthetic Para Decorar Tu Cuarto Para Imprimir
Craigslist Middletown Ohio
Club Keno Drawings
What Is The Lineup For Nascar Race Today
Kids and Adult Dinosaur Costume
Luciipurrrr_
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
Tamil Play.com
Albertville Memorial Funeral Home Obituaries
Ticket To Paradise Showtimes Near Marshall 6 Theatre
D-Day: Learn about the D-Day Invasion
The Banshees Of Inisherin Showtimes Near Reading Cinemas Town Square
Lcwc 911 Live Incident List Live Status
Brandon Spikes Career Earnings
Pulaski County Ky Mugshots Busted Newspaper
Flappy Bird Cool Math Games
Reli Stocktwits
Gary Vandenheuvel Net Worth
Cult Collectibles - True Crime, Cults, and Murderabilia
Human Resources / Payroll Information
Minute Clinic Mooresville Nc
Razor Edge Gotti Pitbull Price
Www Ventusky
sin city jili
How To Find Reliable Health Information Online
Vt Craiglist
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6425

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.